Prva-Liga.com.hr
Vaša košarica:
0,00 kn
0 proizvodi
Besplatna dostava kod narudžbe iznad 600 kn. Rok isporuke:2 do 7 radnih dana.
Kupljenu robu možete u roku od 14 dana zamijeniti.
TRAŽI
Pretplatite se na besplatne obavijesti i povoljnosti!
Pretplatite se na e-časopis Prva Liga i svaki mjesec ćete primati zanimljive sadržaje i obavijesti vezane za naše povoljnosti, održavanje te sve ekskluzivne ponude.
Naruči
Besplatna dostava kod kupovine u vrijednosti iznad 600,00 kn
Kupljenu robu možete vratiti ili zamijeniti u roku od 15 dana - bez ikakvih razloga i posebnih objašnjenja

Mogućnosti plaćanja:

Visa, Mastercard, PayPal, plaćanje po predračunu, plaćanje pouzećem.

Primjerena obuća

Zar se od silne ponude i poplave različite sportske obuće kod kupnje često ne možete odlučiti koji model izabrati, što je to što je adekvatno upravo za Vas i Vaše potrebe, što odgovara Vašim zahtjevima i željama?!

Neki od vas najprije pomisle na cijenu, dok pak druge privuku svjetski poznati brendovi i marke. Oboje je bitno, ali o tome nešto kasnije. Najprije, što je i najvažnije, morate nešto vremena posvetiti sebi odnosno svojim stopalima.

Stručnjaci to zovu otkrivanje biomehanike stopala. To znači proučavanje oblika samog stopala, što pak podrazumijeva visinu svoda (luka) stopala te specifičnosti pri hodu, kao što su izvrtanje noge prema unutra (medijalno-pronacija) ili prema van (lateralno-supinacija). Dakle, prije kupovine novih tenisica najprije morate utvrditi tip, tj. oblik vašeg stopala. To možete najjednostavnije provjeriti na sljedeći način: otiskom mokrog stopala na ravnoj i suhoj podlozi. Time ćete utvrditi da li imate normalno stopalo, ravno (spušteno) stopalo ili pak stopalo sa ekstremno visokim svodom.

Normalno zdravo stopalo
Normalno stopalo svojim svidim omogučava amortizaciju doskoka, fleksibilno je te uz pomoć aktiviranog dijela lokomotornog sustava, ono samo kontrolira gibanje. Takvim stopalom može se pohvaliti vrlo maleni broj ljudi, jer najčešće je ono ipak u kombinaciji sa povišenim svodom stopala. ODABERITE polukrivljeni kalup i tenisicu koja se odlikuje stabilnošću sa umjerenom kontrolom gibanja.

Ravno (spušteno) stopalo
Često je spušteno stopalo povezano sa izvrtanjem stopala prema unutra (pronacija), što s vremenom može uzrokovati ozbiljne ozljede (ozljede skočnog zgloba, koljena i kuka – zbog kompenzacijskih pokreta). ODABERITE ravan ili polukrivljeni kalup, a tenisica se mora odlikovati svojstvima kontrole gibanja stopala i stabilnošću. Obavezno mora imati tvrd međupotplat te čvrst oslonac, odnosno pojačan i odignut unutarji (medijalni) dio potplata, kako bi se ublažilo izvrtanje stopala prema unutra. Adidas koristi tehnologiju SUPPORT. Neprimjerene su tenisice koje imaju preizražene tzv. jastučiće te previše ukrivljen luk, jer oboje smanjuje stabilnost.

Povišeno stopalo / stopalo sa visokim svodom
Često je povezano sa izvrtanjem stopala prema van (supinacija), što smanjuje fleksibilnost stopala te upravo iz tog razloga prilikom hodanja, trčanja, skokova i doskoka nedostaje amortizacije. ODABERITE ukrivljeni kalup koji se odlikuje odličnim amortizacijskim efektima. Adidas koristi tehnologiju CUSHION.