Prva-Liga.com.hr
Vaša košarica:
0,00 kn
0 proizvodi
Besplatna dostava kod narudžbe iznad 600 kn. Rok isporuke:2 do 7 radnih dana.
Kupljenu robu možete u roku od 14 dana zamijeniti.
TRAŽI
Pretplatite se na besplatne obavijesti i povoljnosti!
Pretplatite se na e-časopis Prva Liga i svaki mjesec ćete primati zanimljive sadržaje i obavijesti vezane za naše povoljnosti, održavanje te sve ekskluzivne ponude.
Naruči
Besplatna dostava kod kupovine u vrijednosti iznad 600,00 kn
Kupljenu robu možete vratiti ili zamijeniti u roku od 15 dana - bez ikakvih razloga i posebnih objašnjenja

Mogućnosti plaćanja:

Visa, Mastercard, PayPal, plaćanje po predračunu, plaćanje pouzećem.

Opći uvjeti poslovanja

Korištenjem stranice www.prva-liga.com.hr (u daljnjem tekstu “Prva liga”), pristajete na određene uvjete i pravila (u daljem tekstu “Opći uvjeti poslovanja”), koji su navedeni u daljem tekstu.

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka AFP d.o.o., Sela pri Dobovi 2, 8257 Dobova, Slovenija, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke - Web trgovina.

Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila za krajnje korisnike i odnose se na korištenje web trgovine www.prva-liga.com.hr. Korištenjem internetske stranice krajnji korisnici iskazuju da se slažu s općim uvjetima poslovanja i korištenja te pristaju na korištenje internetske stranice prva-liga.com.hr u skladu s njima. Pravo korištenja internetske stranice osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe niti je bilo koji  korisnik ovlašten prijavljivati druge fizičke ili pravne osobe.

U našoj web trgovini kupovinu možete obavljati tokom cijelog dana, odnosno 24 sata dnevno, u bilo koje doba. Upotreba je besplatna. Za posve jednostavan postupak kupovine različitih artikala iz ponuđenog asortimana, korisnik ne mora posjedovati nikakav korisnički račun ili lozinku.

Radno vrijeme poduzeća AFP d.o.o. je svakim radnim danom od ponedjeljka do petka od 8.00 do 16.00 sati. Za eventualno potrebnu pomoć prilikom narudžbe i kod bilo kakvih nejasnoća, za naše vjerne kupce dostupni smo putem e-maila info@prva-liga.com.hr te na broj telefona +38674668308, i to između 8.00-9:30 i 14.00-16:00 sati.

 

Osiguranje podataka

U Prvoj ligi obavezujemo se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26.

 Svi djelatnici Prve lige i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka.

Prva liga se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa krajnjeg korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba. Za tehničku sigurnost vaših podataka pobrinuli smo se tako što smo osigurali stranico internetske prodaja prva-liga.com.hr, i to sa 128 bitnim SSL certifikatom GoDaddy, što nikako vaše podatke ne dovodi u opasnost njihove zlouporaba.

Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu Prve lige, čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Prve lige kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima.

Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavještavanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Web trgovine.

Prva liga jamči da osobni podaci korisnika web trgovine Prva liga neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.

Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da Prva liga može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

 

Registriranje

Registracija nije uvjet za kupovanje u Prvoj ligi, ali registrirani korisnici mogu iskoristiti pogodnosti i prednosti kao što su:
-    jednostavnije plaćanje
-    pregled povijesti narudžbi
-    praćenje narudžbe

Registracija je besplatna i neobavezna.

Registrirajte se u rubrici »Registracija«, koju ćete pronaći na vrhu stranice. Upišite tražene podatke i potvrdite registraciju. Elektroničkom poštom ćete dobiti lozinku za prijavu. Savjetujemo Vam da tu lozinku kod prve prijave izmijenite u lozinku koju ćete lakše zapamtiti. Prijavom u svoj profil možete mijenjati i sve svoje ostale podatke, možete promijeniti povijest narudžbi te oblikovati popis želja.

 

Kupovanje

Kupovanje u Prvoj ligi moguće je 24 sata na dan, sve dane u godini. Možete odabrati i naručiti sve raspoložive proizvode.

Uz svaki proizvod navedeni su sljedeći podaci:
- ime, slika i opis proizvoda
- konfekcijski broj odnosno veličina koja je ne raspolaganju
- šifra proizvoda
- rok isporuke

 

Do stranica s opisom pojedinog proizvoda možete doći klikom na sliku proizvoda ili naziv proizvoda.
Proizvode odlažite u košaricu za kupovanje. U svakom trenutku možete uređivati stanje u svojoj košarici (možete mijenjati količine, uklanjati i dodavati proizvode).

Ispisuju se i troškovi dostave na bilo koju adresu u  Republici Hrvatskoj, koji iznose 35 HRK za kupovino u vrijednosti do 600 HRK, dok su kod svih zaključenih kupovina u većoj vrijednosti, dakle iznad 600 HRK, troškovi dostave potpuno besplatni.

Nakon predavanja narudžbe elektroničkom poštom ćete dobiti obavijest da je narudžba prihvaćena. U njoj će biti navedeni proizvodi i količine, koje ste odabrali. Status svoje narudžbe možete mijenjati u rubrici »Moj račun«, što vrijedi samo za registrirane korisnike. O eventualnoj izmjeni odnosno otkazu narudžbe možete nas obavijestiti elektronskom poštom na adresu info@prva-liga.com.hr, s tim da morate navesti i broj kupovine koja je navedena u elektroničkoj obavijesti o narudžbi. To možete učiniti prije nego što primite elektroničku obavijest da je Vaša narudžba u obradi. Narudžbu možete poništiti i putem vašeg korisničkog računa.

Narudžbe ćemo obraditi što je brže moguće. Brzina otpreme robe ponajviše ovisi o tome da li je svaki naručeni artikl na raspolaganju u istom dućanu (brže), ili se željena roba nalazi u više dućana, iz kojih potom moramo naručiti ono što nam nedostaje, kako bismo vam sve zajedno poslali kao jedan paket, što za Vas osobno ispada financijski povoljnije (sporije).

Kada paket predamo dostavnoj službi, o tome ćemo Vas obavijestiti elektroničkom poštom. U spomenutoj elektroničkoj obavijesti dobit ćete i podatke o načinu eventualnog povrata robe, što učiniti u slučaju kašnjenja pri dostavi ili u slučaju da Vam paket ne bude dostavljen, te što učiniti u slučaju reklamacije.

Narudžba je osnova za izdavanje računa i ona ujedno predstavlja ugovor između kupca i ponuđača. Svi ugovori su pohranjeni u sjedištu društva i kupac ih može pregledati.

 

Cijene i ažuriranje podataka

Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe, odnosno sva naručena roba će biti isporučena po cijenama koje su vrijedile u trenutku narudžbe. Valjanost cijene nije unaprijed određena. Ograničena valjanost odnosi se samo na proizvode koji su na akciji ili rasprodaji. Takve cijene vrijede samo do potpune prodaje zaliha odnosno do navedenog datuma.

Sve cijene su u kunama i sadrže propisani PDV koji se primjenjuje u Republici Hrvatskoj.

Za eventualne greške u tekstu unaprijed Vam se ispričavamo.

Kod uređivanja web trgovine Prva liga pokušavamo osigurati točnost i ažuriranost informacija. No, bez obzira na to, kaznena i građanska odgovornost za materijalne i pravne pogreške u informacijama potpuno je isključena i mi ne odgovaramo ni za kakvu neposrednu ili posrednu štetu ili neugodnosti koje bi korisniku mogle nastati zbog upotrebe eventualnih pogrešnih ili  netočnih informacija, koje se nalaze na toj Internet stranici.

Zadržavamo pravo da sve informacije koje su uključene ili dostupne na ovoj Internet stranici u svako doba, bez prethodnog upozorenja izmijenimo. Sadržaji, objavljeni na ovoj Internet stranici, ne predstavljaju službeni dokument, osim ako to nije posebno navedeno. Isto tako ne odgovaramo korisnicima za eventualnu štetu koja bi mogla nastati zbog tehničkih poteškoća, odnosno zbog nemogućnosti pristupa Internet stranici ili nemogućnosti upotrebe informacija koje se nalazi ili proizlaze iz Internet stranice.

Svi tekstovi, slike, grafike, animacije i drugi dokumenti, sadržani na Internet stranicama, su u zakonom dopuštenom okviru predmet zaštite autorskih prava ili drugog oblika zaštite intelektualnog vlasništva. Sadržaji Internet stranice ne smiju se  kopirati, umnožavati, mijenjati ili na neki drugi način reproducirati, osim u slučaju naše pisane suglasnosti.

 

Sigurno plaćanje

Kupovina u Prvi ligi je potpuno sigurna. Za to smo se pobrinuli svim najsuvremenijim mjerama za zaštitu Vaših podataka.

Svi Vaši povjerljivi podaci koji se prenose putem Interneta, kodirani su na odgovarajući način tako da nema mogućnosti da ih pročita neka treća osoba. Kod plaćanja debitnom karticom, sistem će Vas radi provedbe plaćanja privremeno preusmjeriti na posebnu stranicu za plaćanje gdje su svi podaci još dodatno zaštićeni SSL (Secure Socket Layer) protokolom i 128-bitnom enkripcijom podataka.

Vaše podatke koje upisujete za potrebe kupnje, brižljivo ćemo pohraniti i ni u kojem ih slučaju nećemo otkrivati trećim osobama.

Kod plaćanja kreditnim i debitnim karticama upotrebljavamo transakcijski sistem PayPal, tako da podaci o Vašoj kreditnoj odnosno debitnoj kartici nakon sigurnog uspostavljanja veze odlaze neposredno u autorizacijski centar te se ne pohranjuju u sistemu Prve lige. Podatke o debitnim odnosno kreditnim karticama ne čuvamo.

Prva liga ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Web trgovine ili propusta djelatnika Prve lige.

Internet prodajom bavimo se već od 2008 godine. Moramo istaknuti da nikada do sada nismo imali apsolutno nikakvih problema sa sigurnošću same kupovine kao ni sa osiguranjem osobnih podataka. To je posljedica, odnosno rezultat upotrebe naprednih sigurnosnih sistema i tehnologija te dosljednog uvažavanja i poštivanje zakona od strane naših zaposlenika. Ponosni smo na to što sami sebe možemo nazvati i počastiti se epitetom sigurne i pouzdane web trgovine.

 

Naćini plaćanja

U Prvoj ligi je omogućeno plaćanje na četiri načina:

  • plaćanje po predračunu - »doznakom na transakcijski račun«
  • plaćanje pouzećem (otkupnina, Plaćanje gotovinom po primitku pošiljke)
  • plaćanje kreditnom karticom: Visa, Mastercard, American Express
  • plaćanje putem sustava PayPal

 

Plaćanje po predračunu
U slučaju plaćanja doznakom na transakcijski račun, prilikom kupovine na svoju email adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji trebate uplatiti vrijednost narudžbe. Plaćanje ćete najlakše i najbrže provesti putem Internet bankarstva, ali to možete učiniti i u bilo kojoj drugoj banci ili pošti u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu. U tom slučaju plaćate proviziju za provedenu transakciju banci ili pošti koje će za vas provesti plaćanje, u skladu s njihovim uvjetima poslovanja. Po zaprimljenoj uplati, poslat ćemo vam naručene proizvode.

Podaci za plaćanje po predračunu:
Naziv banke: HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D.  
Vlasnik računa: AFP d.o.o., Sela pri Dobovi 2, 8257 Dobova, Slovenija,
Broj transakcijskog računa - IBAN:  HR81 2500 0091 1090 0096 0

BIC: HAABHR22
Poziv na broj: broj Vaše narudžbe 

 

Plaćanje pouzećem
Plaćanje pouzećem se vrši prilikom preuzimanja pošiljke isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj ne može zaprimiti pošiljku u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o dospijeću ili primitku pošiljke.

Plaćanje kreditnom karticom
Plaćanje proizvoda moguće je slijedećim kreditnim karticama: American Express, Diners, MasterCard i Visa. Za plaćanje kreditnim karticama Prva liga koristi uslugu PayPal sustava te se kupac nakon odabira plaćanja kreditnom karticom preusmjerava na sigurnu PayPal stranicu. Plaćanje kreditnom karticom smatra se izvršenim nakon primitka autorizacije troška od strane izdavatelja kreditne kartice. Obavijest o terećenju kartice dostavlja se na e-mail adresu kupca.

Plaćanje putem sustava PayPal
Za plaćanje izravno sa svog PayPal računa, morate imati sredstva na računu sustava. Kad izaberete plaćanje putem sustava PayPal ući ćete u sustav plaćanja. Nakon prijave, kliknite potvrdu transakcije. Vaše PayPal plaćanje će biti odmah realizirano i utječe na stanje vašeg  PayPal računa. Kao potvrdu transakcija primiti ćete e-poštu s informacijom o izvršenom plaćanju na primatelja.

Kupoprodajnu ugovor (narudžba) u elektroničkom obliku nalazi se na serveru Prva-liga.com.hr i dostupan Vam je 24 sata na dan u rubrici »Moj profil«.

Roba ostaje u vlasništvu prodavatelja do njezinog konačnog plaćanja.

 

Uvjeti dostave i isporuke

Dostava proizvoda moguća je isključivo unutar područja Republike Hrvatske.

S pripremama za dostavu Vaše narudžbe počinjemo što prije po primanju vaše narudžbe. Kod izbora opcije plaćanja po predračunu aktivnosti za provedbu narudžbe počinju teći odmah po priljevu novca na naš transakcijski račun. Kod izbora opcije plaćanja karticama ili preko sistema Pay-pal, aktivnosti počinju teći odmah po primitku potvrde o plaćanju.

Narudžbe dostavlja Hrvatska pošta. 

Rok isporuke je od dva do sedam radnih dana.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga niste bili dostupni putem kontakt podataka koje ste dali prodavatelju, Prodavatelj nije odgovoran za isporuke izvan navedenog roka niti za povećane troškove isporuke.

Za narudžbe od 600,00 kn i više, dostava je besplatna. Za narudžbe do 600,00 kn dostava se naplaćuje 35,00 kn. U navedenu cijenu je uključen PDV, a cijena dostave navedena je u pregledu potrošačke košarice. Dostava se ne obračunava po cijeni paketa, a u nju su uračunati troškovi pripreme, otpreme i dostave paketa.

Ukoliko Vas dostavljač ne zatekne na adresi dostave, on će ostaviti obavijest s naznačenim brojem telefona te možete telefonski dogovoriti ponovno vrijeme dostave ili će drugi dan dostavljač doći na adresu. Tada se ponovno ostavlja obavijest te pošiljka ostaje na depou dostavljača 5 dana od pisane obavijesti. Ukoliko ne podignete pošiljku u navedenom roku, pošiljka se vraća Prvi ligi. U slučaju da  ponovno zatražite dostavu iste narudžbe telefonskim putem na +38674668308 ili na e-mail info@prva-liga.com.hr, Prva liga ima pravo ponovno zaračunati troškove dostave.

Sve pošiljke su osigurane od eventualnog gubljenja u dostavi te ako u roku od 30 dana ne dobijete nikakvu obavijest ili isporuku od Prve lige, dužni ste o tome obavijestiti Prvu ligu koja će u tom slučaju učiniti sve što je u njihovoj moći da se izgubljena pošiljka nađe ili će vam poslati zamjenski paket. Ukoliko ste već izvršili plaćanje, tada imate pravo na isplatu kamate na predujam sukladno čl. 29. Zakona o zaštiti potrošača.

U slučaju da je pošiljka vidljivo oštećena u transportu, tada takvu pošiljku nećete preuzeti već ćete bez odgađanja obavijestiti Prvu ligu kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke te vam, ako će to biti potrebno, poslati novu. Kod primitka robe dužni ste provjeriti ispravnost narudžbe na način da primljenu pošiljku i primljeni račun usporedi s narudžbom te ukoliko pošiljka ne odgovara narudžbi ili računu, bez odgađanja obavijesti Prvu ligu.

Račun se dobiva s dostavljenim proizvodom.

 

Računi

Cijena robe na računu vrijedi prema cjeniku koji je bio vrijedeći na dan naručivanja te iste robe. Račun kupac prima uz primitak robe.

 

Odustajanje od kupnje i reklamacije

Ako ste naručenu robu primili u ispravnom stanju, ali proizvod želite zamijeniti za veći, manji ili neki drugi, u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača imate pravo da nas u roku od 14 dana od preuzimanja robe obavijestite da odustajete od ugovora, i to elektroničkom porukom na adresu info@prva-liga.com.hr, pri čemu niste dužni navesti razlog svoje odluke. U tom slučaju morate primljenu robu vratiti u roku od 30 dana od obavijesti o odustajanju.

Ako želite odustati od ugovora, robu možete vratiti u roku od 14 dana po preuzimanju bez prethodne pisane obavijesti.

Smatra se da je obavijest pravodobna ako se pošiljka preda u roku od 14 dana po preuzimanju odnosno u roku od 30 dana nakon pisane obavijesti o odustajanju od ugovora. Jedini trošak kojim Vas se tereti je neposredni trošak povrata proizvoda te mogućnosti da se paket ponovno pošalje vama. Troškove povrata snosite u visini odabrane dostavne službe.

Proizvodi moraju biti nekorišteni, što se dokazuje deklaracijom na proizvodu; neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Zajedno sa proizvodima morate nam poslati i obrazac za povrat ili zamjenu robe, koji isprintate ovdje. Prva liga nije dužna preuzeti pošiljku s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju ovim Općim uvjetima poslovanja Prve lige.

Prilikom povrata robe možete zahtijevati povrat novca, odobrenje ili neki drugi proizvod.

Proizvode vraćate na adresu:

AFP, d.o.o.

Poste restante

10292 Šenkovec

Hrvatska

 

Ako ste primili neodgovarajuću količinu naručenih proizvoda ili čak pogrešan proizvod, molimo Vas da ispunite reklamacijski zapisnik, kojeg preuzmete ovdje:  Obrazac za povrat ili zamjenu robe. LINK

Proizvode vratite na adresu: AFP d.o.o., Poste restante, 10292 Šenkovec, Hrvatska. U tom slučaju  troškove povrata snosi Prva liga. Vi pripremite obrazac i ponovo  zapakirajte robu. Molimo vas, da nas o greški obavijestite mailom info@prva-liga.com.hr ili telefonom +386 7 46 68 308.

Molimo Vas da proizvode vratite u originalnoj prodajnoj ambalaži s etiketama na kojima je označena šifra proizvoda i u stanju u kojem ste proizvod primili. Priložite ispunjeni obrazac, s kratkim opisom, što je razlog vraćanja. Iznos u vrijednosti vraćenog proizvoda, bez troškova prodaje odnosno dostave vratit ćemo Vam, priznati kao odobrenje ili ćemo Vam na Vaš zahtjev poslati novo odabrane proizvode po primitku Vaše reklamacije. Molimo Vas da proizvode koje naručujete u kompletu, također vratite u kompletu. Za već nošene i korištene proizvode reklamaciju Vam na žalost ne možemo priznati.

Ako je došlo do oštećenja robe u transportu, obratite se dostavnoj službi Hrvatske pošte. Ako smatrate da je pošiljka oštećena u transportu, primljenu robu pregledajte odmah i u prisutnosti dostavljača. Sve naknadne reklamacije zbog oštećenja robe prijevoznici uvažavaju samo iznimno, a naše ih poduzeće ne može riješiti. Eventualna oštećenja unesite u zapisnik kojeg je dostavljač dužan potpisati. Poželjno je također da se oštećenje snimi fotoaparatom. 

Za rješavanje eventualnih sporova nadležan je sud u Krškom, Slovenija.

Pravo na odustajanje od provedbe narudžbe

Zadržavamo pravo da iznimno (djelomično) odustanemo od provedbe narudžbe u slučajevima kada naručeni proizvodi nestanu sa zalihe u procesu obrade narudžbe, ako utvrdimo veću rizičnost kupca u pogledu plaćanja, ako narudžbenica nije ispunjena u skladu s općim uvjetima ili je došlo do očite pogreške u cjeniku. U svim takvim i sličnim slučajevima bez odlaganja ćemo Vas elektroničkom poštom obavijestiti o našem eventualnom odustajanju od ugovora.

 

Ostalo

Za poslovanje s poslovnim partnerima i našim strankama, odnosno kupcima vrijede isključivo uvjeti koji su navedeni u »OPĆIM UVJETIMA POSLOVANJA«, osim ako iznimno u »PRODAJNOM  PROMOTIVNOM UGOVORU« nije navedeno drugačije. Svi ostali dogovori i moguće izmjene ne vrijede bez postojećeg i pravovaljanog pismenog dokumenta.

Svaki kupac mora biti upoznat sa pravilima » OPĆIH UVJETA POSLOVANJA«. Nesuglasnosti ili eventualni sporovi, koji bi mogli nastati prilikom tumačenja ili izvođenja »OPĆIH UVJETA POSLOVANJA« stranke će rješavati sporazumno, odnosno u dogovoru. U primjeru kada je sporazum nemoguće postići, za to je nadležan sud u Krškom, Slovenija.
 

»OPĆI  UVJETI POSLOVANJA« na snagu stupaju odmah, odnosno sa 1.11.2013. Sve promjene, dopune, aneksi, dodaci itd. »OPĆI UVJETI POSLOVANJA« objavljeni su na internetu i to na www.prva-liga.com.hr, a svi članovi kluba Prva liga o njima će biti obaviješteni i putem poruke preko e-mail pošte.