Besplatna dostava za narudžbe veće od 600 kn.

Oznaćivanje obuće

Definicije i odgovarajući piktogrami materijala

Piktogrami Pisane oznake Definicije
Koža

Štavljena koža

Opći pojam za krzno ili kožu sa svojom prirodnom vlaknastom strukturom, više ili manje neoštećenom, koja je štavljena kako se ne bi raspadala. Dlaka ili vuna se može ali i ali i ne mora uklonivljena koža se također radi od krzna ili kože koji su tehnološkim postupkom razdvojeni ili razdijeljeni na slojeve prije ili poslije štavljenja. Međutim, ako se štavljena koža ili krzno mehanički ili kemijski rastavi na vlaknaste dijelove, komadiće ili prah te se onda, sa ili bez spajanja s vezivnim sredstvom, prerađuje u listove ili druge oblike, onda takvi listovi ili oblici nisu štavljena koža. Ako štavljena koža na sebi ima površinski premaz, nanesen na bilo koji način, ili polituru učvršćenu ljepilom, takvi površinski slojevi ne smiju biti deblji od 0.15 mm. Na ovaj se način sve kože obrađuju ne dovodeći u pitanje druge zakonske obveze, kao npr. Washingtonsku konvenciju.

Koža korigiranog lica

Koža korigiranog lica

Koža gdje premaz, kojim je korigirano lice, ne prelazi jednu trećinu ukupne debljine proizvoda, ali je deblja od 0.15 mm.

Tekstil Tkani ili netkani tekstilni materijali od prirodnih ili umjetnih vlakana "Tekstil" podrazumijeva sve proizvode koji su obuhvaćeni posebnim propisima o sirovinskom sastavu, nazivima i označavanju tekstila
Drugi materijali Svi drugi materijali

 

Definicije određenih dijelova obuće

Piktogrami Pisane oznake Definicije
Gornjište Gornjište je vanjska strana strukturnog elementa koji je pričvršćen na potplat (donjište)
Podstava i uložna tabanica Podstava gornjišta i uložna tabanica čine unutrašnji dio obuće.
Potplat (donjište) Potplat (donjište) je donji dio obuće izložen habanju i pričvršćen na gornjište

 

Brza i pouzdana dostava
100% sigurna kupnja
Besplatna dostava za narudžbe veće od 600 kn
Jednostavno vraćanje
Svi artikli na zalihama
Dugogodišnje iskustvo
Meni
Top