Prva-Liga.com.hr
Vaša košarica:
0,00 kn
0 proizvodi
Besplatna dostava kod narudžbe iznad 600 kn. Rok isporuke:2 do 7 radnih dana.
Kupljenu robu možete u roku od 14 dana zamijeniti.
TRAŽIPretplatite se na besplatne obavijesti i povoljnosti!
Pretplatite se na e-časopis Prva Liga i svaki mjesec ćete primati zanimljive sadržaje i obavijesti vezane za naše povoljnosti, održavanje te sve ekskluzivne ponude.
Naruči
Besplatna dostava kod kupovine u vrijednosti iznad 600,00 kn
Kupljenu robu možete vratiti ili zamijeniti u roku od 15 dana - bez ikakvih razloga i posebnih objašnjenja

Mogućnosti plaćanja:

Visa, Mastercard, PayPal, plaćanje po predračunu, plaćanje pouzećem.

Održavanje kopački

Sedam savjeta za održavanje nogometnih tenisica i kopački

 

1. Veću prljavštinu najlakše ćete odstraniti toplom vodom i četkicom ili ručnikom. Obuću ne perite u stroju za pranje rublja.

2. Vlažnu obuće ne zatvarajte u torbu.

3. Kod sušenja nogometne obuće (tenisica ili kopački) koristite novinski papir koji ima dobro svojstvo upijanja i nagurajte ga u samu tenisicu. Tenisice stavite na suho mjesto. Ne izlažite ih neposrednim zrakama sunca ili neposrednoj blizini izvora topline, kao što su peć ili radijator. Koža se mora sušiti iznutra prema van., jer inaće počinje pucati i trgati se, što bitno skračuje životni vijek kopačke ili tenisice.

4. Za održavanje upotrebljavajte kremu za cipele adidas Baranne, koja je u crnoj boji ili prozirna. Ta krema je razvijena i izrađena specijalno za adidas nogometnu obuću.

5. Ovu obuću nije potrebno impregnirati.

6. Nogometne tenisice ili kopačke uvijek spremajte zajedno sa unutarnjim kalupom, odnosno uloškom, kako bi održale svoj prvotni oblik.

7. Posebnost nogometne obuće od prirodne kože: upotrebom i korištenjem obuće ponekad nastanu sitne greške koje se pojave između vanjskog potplata i kalupa tenisice. To je sasvim normalno trošenje nogometne obuće, koje ne utjeće na kvalitetu igre.

 

Održavanje kože

- Mrlje od blata i zemlje najbolje je odstraniti sa malo tople vode i mekanom četkicom ili običnom krpom.

- Obuću posušite na način da u nju nagurate novinski papir koji ima odlično svojstvo upijanja te ih spremite u suh i topao prostor.

- Preporučujemo upotrebu adidas kreme za kožu, koja je izrađena posebno za adidas kopačke.

- Obuća nije vodootporna.

- Kada obuću pospremite uvjek upotrijebit priloženi kalup od kartona, jer će na taj način zadržati prvotni originalan oblik.

- Svojstvo obuće izrađene od prave kože jest da se nakon nekog vremena njihovog korištenja pojave manje pukotine između potplata i vanjskog kožnog dijela. Ta je pojava potpuno normalna te ne utjeće na kvalitetu kopački i igre.

 

NIKADA!!!!:

- Ne perite obuću u stroju za pranje rublja.

- Ne sušite obuću na direktnom suncu ili radijatoru. Koža se pravilno suši iznutra prema van, inaće popuca i prije se uništi.

Koža je organskog podrijetla te zbog toga s vremenom dolazi do površinske istrošenosti i manjih pukotina. To je normalno i nikako ne utjeće na kvalitetu kože, odnosno samog proizvoda.

 

 

Održavanje umjetnih materijala i tekstila

- Gornji dio obuće isperite hladnom vodom i sušite na zraku.

 

NIKADA!!!!:

- Ne sušite obuću na direktnom suncu ili radijatoru.

- Ne mažite obuću kremama za kožu jer one sadrže sastojke koji mogu oštetiti površine iz umjetnih sintetičkih materijala.

 

 

OPĆE UPUTE

Postojanost i izdržljivost obuće možemo produžiti ako ju pravilno odaberemo s obzirom na teren na kojem ćemo igrati. Ukoliko se pojedinačni tip nogometne obuće ne upotrebljava u skladu sa uputama te isključivo na navedenim terenima i podlogama, može doći do prijevremenog uništavanja obuće. Ukoliko se obuća ne upotrebljava ili koristi u skladu sa uputama, zbog čega posljedično dolazi do oštećenja proizvoda, moguće i potencijalne reklamacije nećemo uvažavati.

 

SG (TRX) – vrlo mekan i mokar prirodni teren (trava)

Potplat namijenjem igranju na prirodnim, mekanim površinama koje zahtjevaju dublje ulaženja čepova u zemlju što spriječava proklizavanje. SG čepovi ne smiju se koristiti na čvrstim (FG), tvrdim (HG) i umjetnim (TF, AG) terenima, i to zbog prevelikog opterečivanja vanjskog potplata, čepova, a ujedno i skočnog zgloba, odnosno gležnja cijelog, jer vrlo lako može doći do oštečivanja materijala i ozljede igraća.

 

FG (TRX) – uhi prirodni teren

Potplat namijenjem igranju na vrhunski pripreljenim igralištima, koja omogučuju dobro i čvrsto oprimanje na podlogu, čak i kopačkama sa manjim brojem čepova i njihovom manjom visinom. Ukoliko se ovaj potplat upotrebljava na mekanom terenu (SG) ne jamči dobro prianjanje na podlogu. Ako potplat FG koristimo na tvrdim podlogama (HG) ili na umjetnoj travi (AG, TRF), tada u vrijeme igranja dolaz ido prevelikog opterećenja čepova te posljedično i oštećenja materijala, kao i ozljede igraća.

 

HG (TRX) – vrlo tvrd i suh prirodni teren

Potplat namijenjen igranju na prirodnoj suhoj podlozi, koja zbog svoje iznimne tvrdoće ne dopušta duboko prodiranje potplatu sa dužim čepovima (FG, SG), do čepovi za umjetnu travu (AG, TRF) igraču ne omogučavaju dovoljno dobro prianjanje. Uslučaju upotrebljavanja ove obuće na umjetnoj travi ili nekim drugim umjetnim površinama može doći do oštećivanja materijala.

 

AG (TRX) – umjetna trava

Potplat koji je namijenjen igranju isključivo na umjetnoj podlozi (umjetna trava), a ukoliko se koristi na drugim podlogama i terenima (SG, FG, HG) može doći do oštečivanja čepova te pucanja kopački na spoju gornjeg i donjeg dijela obuće.

 

TF (TRX) – vrlo suh i tvrd prirodan teren te umjetna travanj

Ukoliko se potplat koristi na mekanom terenu (SG) tada nam ne jamči dobro i čvrsto prianjanje na podlogu. Ako potplat TF koristimo na tvrdim terenima (HG) ili na čvrstoj podlozi (FG), tada u vrijeme igre dolazi do preslabog prianjanja na površinu te posljedično večom mogučnošću proklizavanja, oštećivanja tenisica, pa i ozljede igraća.

 

IN – korištenje u dvorani. U slučaju korištenja na asfaltu ili betonskoj podlozi, vrlo lako može doći do oštećivanja tenisica.

 

HG (TRF) J – svi prirodni tereni i tvrda igrališta

(dječja obuća)

 

Čepovi

Čepovi moraju biti uvijek dobro pričvršćeni.

Potrebno ih je redovito pregledavati i kada se eventualno istroše zamijeniti novima.